A principis de 2019, la Càtedra d’Economia Social del Tecnocampus i la Diputació de Barcelona van publicar, conjuntament, el llibre Introducció a les empreses d’economia social. En un primer bloc, s’exposaven els principis de gestió aplicats a les empreses d’economia social i en un segon bloc s’exposaven 17 casos reals de cooperatives del Maresme.

Fruit d’aquella col·laboració amb empreses cooperatives del territori, des de la Càtedra d’Economia Social del Tecnocampus novament amb el suport de la Diputació de Barcelona, es va celebrar dimecres passat la 1ª Trobada d’Empreses Cooperatives i d’Economia Social del Maresme.

L’objectiu de la trobada era crear un espai per incentivar els contactes professionals, conèixer potencials nous socis, clients o col·laboradors, generar noves idees i crear una comunitat professional en l’àmbit de l’economia social del Maresme. L’acte va començar amb la presentació, per part d'Eloi Serrano, director de la Càtedra d’Economia Social del Tecnocampus, del llibre Introducció a les empreses d’economia social. A continuació, Ismael Hernández Adell, professor i coordinador de la Càtedra d’Economia Social, va presentar la quarta edició del Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social, que s’impartirà al Tecnocampus durant el 2020.

A continuació es va realitzar una dinàmica sobre xarxes empresarials a empreses d'economia social a càrrec de Sergi Frias i Marcela Arreaga, de CoBoi (Laboratori d'innovació social de Sant Boi de Llobregat). L’acte es va cloure amb la intervenció de Sergi Morales, regidor d’Ocupació i Empresa de l’Ajuntament de Mataró.

Les activitats de difusió i suport a l’economia social amb el suport de la Diputació de Barcelona continuen aquesta setmana amb els següents actes co-organitzats pel Grup de Recerca Narratives de la Resistència i la Càtedra d’Economia Social:

  • Dijous 28 de novembre a les 10 h (Sala de Graus, TCM1): conferència-col·loqui: Exhibir y distribuir cine cooperativamente: Hacia una situación actual. Ponents: Marta Selva (Drac Màgic) i Albert Triviño (Zumzeig)
  • Divendres 29 de novembre a les 12 h (Sala de Graus, TCM1): conferència-col·loqui: Producir en colectivo: Cine clandestino durante el tardofranquismo y la transición. Ponents: Lidia Mateo (Museo Reina Sofía) i Isadora Guardia (Universitat de València).

Nova edició del postgrau

Per altra banda, el proper mes de febrer s’inicia la quarta edició del Postgrau en Gestió de Cooperatives i Empreses d’Economia Social, títol propi de la Universitat Pompeu Fabra adreçat a titulats universitaris de la branca de Ciències Socials i Jurídiques, amb o sense experiència, que desitgin especialitzar-se o actualitzar els seus coneixements.

El Postgrau, totalment subvencionat, està organitzat per l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa, la Càtedra d’Economia Social i Aracoop i compta amb el suport de la Direcció General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa de la Generalitat de Catalunya.

Les preinscripcions ja estan obertes. Podeu trobar més informació a la web del postgrau.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris