El TecnoCampus, Eurecat i l’Ajuntament de Mataró, juntament amb ASEGEMA, convoquen la 4a edició dels Premis Reimagine Textile, amb l’objectiu de promoure i donar suport a les millors iniciatives emprenedores dins l'àmbit de la sostenibilitat, la tecnologia, transformació digital i la innovació en la cadena de valor tèxtil, per tal de contribuir al desenvolupament socioeconòmic de Mataró, mitjançant el suport econòmic, logístic i d’acceleració de nous projectes empresarial.

Aquests premis van adreçats tant a emprenedors amb una idea de negoci com a joves empreses del sector tèxtil amb una proposta de valor innovadora i respectuosa amb el medi ambient. Hi ha tres categories amb què es vol reconèixer la millor proposta de valor basada en sostenibilitat o economia circular, funcionalitat tèxtil i tecnologia digital.

En la categoria de proposta sostenible o d’economia circular, es valorarà la reducció en l’ús de recursos naturals en la producció, aprofitament de residus preconsum o postconsum, eliminació de l’impacte negatiu en el medi ambient, entre d’altres propostes que afavoreixin la sostenibilitat o la circularitat en la cadena de valor del tèxtil. En la següent categoria es valorarà aquell projecte que aposti per la integració de funcionalitat al producte tèxtil, ja sigui a través de tecnologia i interactivitat (sensors i/o actuadors), com per exemple el teixit luminescent o peça de vestir termoreguladora; a través de l’ús de materials, estructura tèxtil, acabats o processos de funcionalització innovadors que aportin propietats específiques al producte, per exemple la millora de la gestió tèrmica, capacitat d’absorció, propietats antibacterianes, resistència mecànica, etc. La categoria de model de negoci digital consisteix en la incorporació de les tecnologies digitals en algun element del model de negoci, per exemple compra, producció, logística, venda, relació amb els clients; entre d’altres. 

Hi haurà un únic guanyador per a cada categoria amb un premi de 3.000€ en metàl·lic. A més, els premiats també gaudiran d'altres importants beneficis que els ajudaran a impulsar els seus projectes empresarials: bonificació del 50% durant 1 any per allotjar-se a l’espai coworking de la incubadora Reimagine Textile, servei de patronatge i confecció de 2 mostraris l’any, accés gratuït al plató fotogràfic totalment equipat i al FabLab d’experimentació i prototipatge, assessorament tecnològic, cerca de finançament, accés a formació específica i informació sectorial i un any 100% bonificat en la quota de soci d’ASEGEMA. A més, els guanyadors de cada categoria optaran també a un premi addicional de 2.000€ en metàl·lic com a PROJECTE D’INNOVACIÓ PLUS a qui més valor afegit aporti a la societat en clau d’innovació i/o sostenibilitat. 

Les candidatures als premis es poden presentar fins al 30 de juliol. En una primera fase de selecció, un comitè tècnic format per representants de les entitats promotores dels premis seleccionaran els 15 projectes finalistes. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà als guanyadors. 

El lliurament de premis tindrà lloc en el marc de la jornada TEX & TECH by Reimagine Textile el dia 17 d’octubre a l’auditori de TecnoCampus. L’esdeveniment començarà amb una ponència d’actualitat sobre el futur immediat del sector tèxtil, tot seguit hi haurà cases studies de start-ups que han apostat per la innovació com a avantatge competitiva, i també hi haurà demos tecnològiques per part d’empreses destacades que han desenvolupat solucions innovadores per a processos industrials posant focus en la digitalització i sostenibilitat. 

Els Premis Reimagine Textile els organitzen la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, l'Ajuntament de Mataró, EURECAT i ASEGEMA, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya mitjançant el PECT Tèxtil del Maresme (fons FEDER) i la col·laboració de les empreses mecenes.


Anterior

Segona edició de l'Startup Grind Tech Summit: 400 persones es reuneixen per debatre sobre la Intel·ligència Artificial

Següent

Els professors Miguel Guillén i Eloi Serrano publiquen un article sobre economia social i intel·ligència artificial a la Revista CIDOB d'Afers internacionals