Els dies 19 i 20 de novembre del 2022 es va realitzar TecnoChallenge (fins a aquesta edició, Weekend Challenge), un cap de setmana non stop dedicat a resoldre reptes reals de la comunitat emprenedora del TecnoCampus. En la vuitena edició, l'esdeveniment es va fixar com a objectiu desenvolupar les competències emprenedores i intraemprenedores dels estudiants que hi van participar, potenciar l'enllaç empresa-universitat i trobar solucions innovadores per a tres categories de reptes: el challenge de l'empresa Ambisort, el de la startup Bambai i el de l'àrea d'Emprenedoria Universitari del TecnoCampus.
El challenge de l'empresa Ambisort va consistir en el model de negoci per a una empresa social que porti pous d'aigua a Gàmbia. El repte de la startup Bambai es va centrar en una tecnologia per generar una comunitat segura. El tercer challenge, corresponent a l'àrea d'Emprenedoria Universitaria, va estar enfocat a la consolidació de la Comunitat Emprenedora del TecnoCampus.
TecnoChallenge va reunir prop de 50 estudiants de grau i de màster de diversos graus. En una sessió prèvia, que va tenir lloc l'11 de novembre, es van conformar deu equips multidisciplinaris, els integrants dels quals es van conèixer per primera vegada i van poder triar junts el repte que treballarien durant l'esdeveniment del cap de setmana del 19 i 20 de novembre.
Els equips van desenvolupar les solucions seguint la metodologia de Design Thinking, per presentar-les diumenge amb un pitch davant dels jurats de cada repte. Els equips guanyadors van ser:
- Repte Empresa: equip Fènix, integrat per David Alfaro i Santi Aymerich, juntament amb Linghao Feng i Kenny Wang.
- Repte Startup: equip Together Safer, format per Victor Antràs, Sebastian Reyes, Ian Roche i Roger Vidal.
- Repte Universitat: equip Jamale, amb Mario Aldabó, Jaime Blanco, Letizia Quer i Albert Verdaguer com a integrants.
Sebastian Reyes, estudiant del màster en Emprenedoria i Innovació, va comentar sobre l'esdeveniment: "Va ser una experiència enriquidora, que vam gaudir com a equip i que ens va permetre fer networking i motivar-nos més". Per la seva banda, Mario Aldabó, estudiants del Grau en Administració en Empreses i Gestió de la innovació amb docència en anglès, va apuntar: "L'esdeveniment ens ajudarà en el camí de ser professionals del futur".
Daniel Ayala, d'Ambisort va destacar: "Com a empresari ha estat molt enriquidor participar al TecnoChallenge i constatar el gran talent que puja i com proposen solucions als reptes proposats". Les jornades van estar dinamitzades per l'experta Ana Rodera, amb Javier Pérez i Borja Fernández d'Evoluciona. L'esdeveniment va ser possible gràcies a la col·laboració del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, de l'Ajuntament de Mataró i del Programa Europeu Start for Future.
Cadascun dels equips va guanyar 500 euros i la possibilitat d'implementar la seva solució juntament amb els amos dels reptes, in situ o des de la preincubadora del TecnoCampus. Les jornades van estar dinamitzades per l'experta Ana Rodera, amb Javier Pérez i Borja Fernández d'Evoluciona. L'esdeveniment va ser possible gràcies a la col·laboració del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona, de l'Ajuntament de Mataró i del Programa Europeu Start for Future.