Divulgar la ciència i la tecnologia entre els estudiants de secundària, fomentar les vocacions en aquest àmbit de noies d'entre 12 i 18 anys i, així, contribuir a reduir la manca de vocacions científiques i tecnològiques entre aquest col·lectiu. Amb aquests objectius, el 16 de gener es posa en marxa el projecte "Tecno Girl", una iniciativa del TecnoCampus que té el suport de l'Ajuntament de Mataró, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Biblioteques Municipals i les biblioteques de Mataró Pompeu Fabra i Antoni Comas.

El projecte forma part de les actuacions que impulsa Bibliolab, un programa de la Xarxa de Biblioteques Municipals que desenvolupa i dóna suport a accions que tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania. 

Com a primera activitat del projecte, el dijous 17 de gener a les 19 hores s'inaugura, a la biblioteca Pompeu Fabra de Mataró una exposició sobre aportacions de dones científiques i vinculades a la tecnologia al llarg de la història, amb la intenció d’apropar als estudiants i als centres educatius aquestes personalitats. Durant l'acte, hi haurà una xerrada a càrrec de Sonia Fernández-Vidal, física quàntica i escriptora.

El projecte preveu també tallers de tecnologia i ciència dirigits als estudiants dels centres educatius de Mataró.  

Finalment, la gran activitat del projecte serà una Hackathon, un esdeveniment creatiu i formatiu en el qual els participants han de donar resposta a un repte social d’una manera pràctica i mitjançant la tecnologia. En aquest cas, es realitzarà una HackGirl junior adreçat a noies amb el repte social sobre gestió de residus.
 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

HUB4T, centre de formació permanent del TecnoCampus, rep un reconeixement com un dels "Trainer of the Year 2024" de la Unió Europea