El passat divendres 16 d’abril el moviment Xnergic del TecnoCampus va celebrar la setena edició de l’Install Party, on es van lliurar els premis als millors treballs de recerca de base tecnològica. L’estudiant de segon de batxillerat Eric Casañé, de l’Institut Ramon Coll i Rodés, ha guanyat el concurs al millor treball de recerca de base tecnològica, amb un projecte titulat “Sistema domòtic amb arduino i raspberry”.

Casané ha utilitzat les noves tecnologies de codi obert Open Source per dissenyar un complet sistema domòtic per a la llar. Per fer-ho, ha utilitzat una placa controladora Arduino Mega 2560 per rebre informació dels sensors i enviar ordres als actuadors, i una placa Raspberry Pi 4B per processar la informació rebuda per Arduino i prendre les decisions segons el programa configurat, habilitant la comunicació amb l’usuari a través de connexió wifi.


El premi especial Dona i Tecnologia, emmarcat dins del foment de les vocacions tecnològiques entre les més joves, ha estat per Emma Márquez i Melanie Fernández, de l’Institut Miquel Biada. Amb el títol “Construcció de robot autònom”, les dues estudiants han construït un robot que és capaç d’agafar peces i llançar-les a una canasta. Les dues estudiants han estat les encarregades de dissenyar des del robot i les peces fins a la programació necessària per fer-ho possible.

Degut a les mesures derivades de la covid-19, l’edició enguany s’ha celebrat en format online, i es va retransmetre en directe pel canal de Youtube del TecnoCampus i el canal de Twitch d’Xnergic. Marco Antonio Fernández, cap de projectes Steam i d’Xnergic del TecnoCampus, va ser l’encarregat de conduir l’acte, i Ester Bernadó, directora de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus, va lliurar els premis als millors treballs de recerca. 

A part del concurs, durant el dia es van organitzar altres activitats per fomentar i despertar l'interès per la tecnologia. Al matí 10 centres de Mataró van exposar un total de 12 projectes tecnològics realitzats a classe, i a la tarda estudiants de diferents graus de l’Escola Superior Politècnica, i també membres d’Xnergic, van impartir tallers sobre cheat engines, creació d’avatars per a Zoom, SNES, i sobre el projecte de construcció d’una motocicleta de competició Motostudent. També es va dur a terme una sessió sobre com la tecnologia pot ajudar a solucionar reptes vinculats a l’economia social, impartida per Sònia Llorens, membre de la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus, en la qual hi van participar prop de 40 docents del territori.

Si et vas perdre els tallers o vols visualitzar l’entrega de premis, clica aquí


 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris