Robots, drons i videojocs atrauen aquest any 190 joves al campus tecnològic d’estiu d’Xnergic, el moviment de foment de les vocacions tecnològiques impulsat pel TecnoCampus. Aquesta és la quarta edició d’una proposta pensada per a nois i noies d’entre 12 i 18 anys que es duu a terme en dos torns, del 27 juny al 8 de juliol i de l’11 al 22 de juliol. Des de la primera edició, la xifra d’inscrits s’ha multiplicat per tres, i aquest any s’han esgotat les places en alguns dels tallers.

 A part del TecnoCampus, altres escenaris del campus són els Maristes Champagnat de Badalona, el Centre Tecnològic i Universitari Roca Umbert de Granollers i al Parc de Recerca Creativa del Canòdrom de Barcelona. Aquests dos últims espais són una novetat d’aquest estiu, i representen l’expansió territorial del projecte més enllà de Mataró.

La regidora de Promoció Econòmica i Innovació i presidenta de la Fundació TecnoCampus, Dolors Guillén, ha visitat aquest matí el campus i ha destacat que hi ha una necessitat social d’aquest tipus d’iniciatives a les quals el TecnoCampus dóna resposta. “Hi ha un vessant lúdic i un altre de formatiu, que és tradueix en aquesta transmissió de coneixement: estudiants universitaris que fan de monitors de nois i noies d’ESO”, ha explicat. Xnergic és possible gràcies a la implicació de catorze estudiants de l’Escola Superior Politècnica del TecnoCampus.

La responsable d’Xnergic, Aina Fernandez, ha destaca per la seva banda la col·laboració d’Incubio i del Parc Creatiu Canòdrom Meridiana, en el cas de Barcelona, i la ubicació de Granollers, a la fàbrica Roca Umbert: “Aquest darrer és un espai que combina el seu passat industrial amb una nova manera de fer coses, una idea del món maker que volem difondre des d’Xnergic”.

Pel que fa als continguts dels tallers, les propostes d’Xnergic inclouen animar i programar videojocs fent servir Unity3D; crear un dron a través de la tecnologia Arduino o construir i programar un robot autònom estil Rover lunar, que incorpora un braç robòtic. Una de les principals novetats d’enguany és la construcció d’una màquina arcade de sobretaula que, juntament amb el taller de drons, són dues propostes adreçades també a adults, i que han permès per exemple que en algun cas s’hagin apuntat al taller pares i fills plegats.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Formula Student presenta el cotxe monoplaça que competirà amb altres equips universitaris