Ara pots treballar a Espanya amb el visat d’estudiant!

Poden ser autoritzats a treballar amb el visat per compte aliè o per compte propi, amb prèvia sol·licitud de l'interessat o de l'empresa, sempre que les activitats siguin compatibles amb els estudis i no superin les 30 hores setmanals. La durada del permís serà igual a la dels estudis que es realitzin fins a un màxim de dos anys (en cas d'estudis realitzats en una institució d'ensenyament superior autoritzada o amb pràctiques de formació obligatòria).

Tant el procés d'admissió com el preu de matrícula és el mateix per a estudiants europeus i per als estudiants procedents de països no europeus. No obstant, cal tenir en compte alguns aspectes relacionador amb la documentació acadèmica, visats, etc. que esmentem a continuació:

Visat

En cas de tindre nacionalitat d'un país de la Unió Europea (UE), l'EEE (Islàndia, Liechtenstein i Noruega) o Suïssa: es pot treballar i viure a Espanya amb el document d'identitat vàlid; però si l'estada és superior a 90 dies, un cop a Espanya heu de sol·licitar la inscripció al Registre Central d'Estrangers. Aquest registre condueix a un certificat de registre expedit i inclou un número de NIE.

Més informació

Legalitzar documentació

Si el teu títol i el teu certificat acadèmic no estan expedits per un estat membre de la Unió Europea (o Noruega, Islàndia, Liechtenstein o Suïssa), caldrà que facis tots els tràmits de legalització dels dos documents. Aquest procés ho has de fer al país on s'hagi expedit el títol i abans de sortir del país, ja que no és possible fer aquest tràmit a Barcelona.

Més informació

Assegurança mèdica

Tots els estudiants de TecnoCampus han de tenir una cobertura de salut, hauràs de revisar a continuació dins de quin grup pertanys per verificar que tens una assegurança medica.

Més informació

Sistema bancari

El sistema bancari compleix tots els estàndards internacionals i té una gran xarxa d'oficines i caixers automàtics. No obstant, t'expliquem com obrir un compte bancari si fos necessari.

Més infromació

Viure a Mataró

Comptem amb una residència estudiantil. També pots trobar una residència a Barcelona, a uns 40 km de la universitat, o un pis per compartir sigui a Mataró o Barcelona.

Opcions d'allotjament

Serveis als estudiants

El TecnoCampus ofereix diversos serveis als estudiants com la Borsa de Talent, Coaching laboral, Webinars skills UP a més d'un Hub emprenedor i una gran comunitat universitària.

Descobreix-los!

Guia informativa per a obtenir un Visat d'Estudiant

Coneix tota la informació detallada sobre el procés, la durada del permís i el teu dret a treballar a Espanya com a estudiant.

També podràs descobrir com accedir al permís de residència un cop hagis finalitzat els estudis universitaris d'alt nivell.

 

Demana el teu visat!

 

Com sol·licitar el teu visat?

Has de sol·licitar aquest document directament a la comissaria:

  1. Residents a Mataró: comissaria d'Avinguda Gatassa, 15 (902 24 73 64).
  2. Residents a Barcelona: comissaria de Rambla Guipúscoa, 74. Cal concertar una cita a la pàgina web www.seap.minhap.gob.es (Estrangeria\Cita prèvia estrangeria\Accedir al procediment\Barcelona\Certificat UE\EntrarForeign).

Si no us trobeu en cap d'aquestes categories, només heu d'anar a la representació consular espanyola al vostre país per estar informat sobre els requisits legals per a l'entrada i el permís per cursar estudis a Barcelona.

La pàgina web del Ministeri d'Afers Estrangers us ajudarà a trobar l'ambaixada espanyola o consolat més proper.

Per sol·licitar una visa cal una carta d'acceptació de TecnoCampus, que es pot obtenir a l'Oficina Internacional (rrii@tecnocampus.cat). Per enviar-te la carta d'acceptació, és imprescindible que estiguis registrat correctament a la nostra Universitat (consulteu la secció a).

El procés d'obtenir una visa pot ser força llarg, per la qual cosa es recomana fer-ho amb antelació.

El visat ha de ser visat d'estudiant (tipus D). Qualsevol altre tipus de visa no us dóna dret a la utilització posterior de la vostra targeta d'identitat d'estranger (TIE).

 

 

Necessites legalitzar documents?

 

Què vol dir “legalitzar un document”?

  • La legalització per via diplomàtica és un acte administratiu pel qual s'atorga validesa a un document públic estranger alhora que es comprova l'autenticitat de les signatures i la qualitat en què actua l'autoritat signant.
  • Només hauràs de legalitzar la teva titulació universitària i el certificat acadèmic personal per via diplomàtica si aquests han estat expedits en un país no comunitari.
  • Si teniu dubtes sobre on i com fer la legalització per via diplomàtica al vostre país d'origen, és molt probable que a la vostra universitat d'origen us puguin ajudar

Com es legalitza un document?

Normalment hi ha dos tipus de legalitzacions, que depenen del país de la titulació. Consulta aquesta llista de països per saber quins segells necessites. Tingues present que aquests altres països no necessiten cap tipus de legalització.

  1. Si el país ha subscrit el Conveni de l'Haia, hauràs de segellar els documents amb la postil·la de l'Haia.
  2. Si el país NO ha subscrit el Conveni de l'Haia, els documents han d'incloure tres segells:
  • Ministeri d'Educació (en lloc seu també s'admet el segell de la universitat que ha emès el títol).
  • Ministeri d'assumptes exteriors.
  • Representació diplomàtica o consular d'Espanya al país emissor del títol.

És molt important que tinguis en compte que els títols i certificats acadèmics universitaris que no estiguin redactats en català, espanyol, francès, italià, portuguès o anglès hauran de ser traduïts al català o espanyol per un traductor oficial

 

No t'oblidis de l'assegurança mèdica!

 

Tots els estudiants dintercanvi han de tenir una cobertura de salut:

  • Si ets un ciutadà espanyol has de tenir la cobertura de salut vàlida per a Barcelon
  • Si sou un ciutadà d'un país membre de l'Espai Econòmic Europeu o Suïssa, heu de ser titular de la targeta sanitària europea
  • Si sou un ciutadà d'un país de fora de l'Espai Econòmic Europeu o de Suïssa, heu d'esbrinar si hi ha un acord entre el sistema de seguretat social del vostre país i Espanya (aquest és el cas d'alguns països de Llatinoamèrica). Si aquest acord existeix, pots obtenir un document de les autoritats corresponents del teu país autoritzant-te a tenir assistència mèdica gratuïta a Espanya
  • Si no us trobeu en cap de les categories anteriors o no podeu donar una prova del document expedit per l'autoritat nacional pertinent del vostre país, haureu de contractar una assegurança mèdica privada.

Si preferiu contractar l'assegurança de salut que s'ofereix als estudiants de TecnoCampus, podeu consultar els preus de Cobertis Assegurança de Salut en aquesta pàgina web.

 

Necessites obrir un compte bancari?

 

El sistema bancari compleix tots els estàndards internacionals i té una gran xarxa d'oficines i caixers automàtics. L'ús de les targetes de crèdit està àmpliament estès i es poden fer servir a la majoria de les botigues, restaurants, etc.

Per obrir un compte bancari cal que tingueu el NIE (Nombre d'identitat d'estranger).

També us recomanem que abans de sortir del vostre país consulteu amb el vostre banc les comissions per utilitzar la vostra targeta a l'estranger, així com les condicions per a la transferència de diners

Tens més dubtes?

Accediu a la pàgina de preguntes freqüents en el següent enllaç