Els coordina la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat ui tenen cofinançament de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) 

Els tallers realitzats aquesta tardor s’emmarquen en el projecte “Stop Residus”, coordinat per la Càtedra d’Economia Circular i Sostenibilitat, amb el cofinançament de  l’Agència de Residus de Catalunya.  

El projecte cerca transformar el TecnoCampus en un espai sostenible i de residu zero, executant, entre d’altres, accions de sensibilització i formació a la comunitat universitària (tant estudiants com PAS o PDI).    

És en aquesta darrera línia que es van dur a terme quatre tallers adreçats a tota la comunitat, i per als quals es va comptar amb la col·laboració com a ponents de Joan Codina (PDI) i de Raul Navas (PAS)

En el primer taller, realitzat per Joan Codina i que duia per títol: “Impressió 3D per a la creació de peces de recanvi”, es va tractar la combinació de les estratègies de reparació de productes (allargament de vida útil) amb la implementació de noves tecnologies d’impressió additiva.  

El segon taller, realitzat pel tècnic del SIT Raul Navas, duia el títol “Dona més vida a l’ordinador”, i en aquest cas es van mostrar les diferents estratègies que es poden aplicar a ordinadors, suposadament obsolets, per tal de fer-hi actualitzacions (de hardware i software) senzilles i a l’abast de tots els usuaris que en poden millor el rendiment i la vida útil. 

Aquests dos tallers han permès aportar a estudiants i treballadors del TecnoCampus estratègies i eines per a la reparació i la reutilització, aconseguint allargar la vida útil de productes que sovint es descarten i generen residus que podrien ser evitats. 

Enllaç als vídeos youtube de la jornada:

Taller impressió 3D

Taller + vida ordinador

Galeria d'imatges

Anterior

El TecnoCampus acull aquesta setmana el congrés internacional Recuwaste

Següent

HUB4T, centre de formació permanent del TecnoCampus, rep un reconeixement com un dels "Trainer of the Year 2024" de la Unió Europea