Els dies 18 i 19 de novembre es va realitzar el TecnoChallenge, un cap de setmana dedicat a resoldre reptes reals de la comunitat emprenedora del TecnoCampus.

En la seva novena edició, TecnoChallenge (que en edicions anteriors s'anomenava Weekend Challenge) es va fixar novament com a objectiu desenvolupar les competències emprenedores i intraprenedores dels estudiants, potenciar el vincle empresa-universitat i trobar solucions innovadores per a tres categories de reptes. 

El repte proposat per l'empresa NexTReT amb The Luna Toes va consistir en una solució per a la identificació i diagnòstic de malalties als peus. El repte de la startup Banting Labs es va centrar en el monitoratge de la glucosa i l'autogestió de la salut per a persones amb diabetis. I l'universitari, proposat pels estudiants que formen l'equip del TecnoCampus Formula Student, va estar enfocat en l'intercanvi de peces per a la fabricació d'automòbils, entre els diferents equips europeus que competeixen en el Formula Student. 

Per a resoldre'ls, TecnoChallenge va reunir uns cinquanta estudiants de grau i de màster dels diversos àmbits. En una sessió prèvia, que va tenir lloc l'11 de novembre, es van conformar els 13 equips multidisciplinaris, els seus integrants es van conèixer per primera vegada i van poder triar junts el repte que desenvoluparien durant l'esdeveniment. El cap de setmana del 18 i 19 de novembre els equips van tornar a reunir-se i van treballar les seves solucions, per a presentar-les en acabar el diumenge.

Els equips guanyadors van ser: 

  • Repte empresa: equip Toe Scanner, integrat per Jaume Gibert (Enginyeria Mecànica), Jan Manté (Enginyeria Informàtica) i Ezequiel Vergagni (Màster en Emprenedoria i Innovació).
  • Repte Startup: Equip Sweetcare Project, compost per David Alabau (Màrqueting), Oscar Cerezuela (Doble Enginyeria Informàtica i Videojocs), Víctor Pérez (Doble ADE i Màrqueting) i Katlheen Torres (ADE). 
  • Repte Universitat: equip Speedway Motors, integrat per Noel Ferrer (Enginyeria Informàtica) i Pau Ubanell (Doble CAFE i Fisioteràpia). 

Cadascun dels equips va guanyar 500,00 euros i la possibilitat d'implementar la seva solució al costat dels responsables dels reptes. 

A més, es van lliurar tres reconeixements nous, un per al TecnoChallenger, atorgat a l'estudiant de Màrqueting Pablo Zambrano i un altre per a la TecnoChallenger, rebut per Melissa Montoya, alumna del Màster en Emprenedoria i Innovació. El tercer reconeixement, La Taula Verda, va anar per a l'equip Solutions for Luna, que va sobresortir pel seu compromís amb la sostenibilitat dels seus integrants Alex Barroso (Enginyeria Electrònica), Néstor García (ADE Màrqueting), Emma Márquez (Enginyeria Electrònica) i Pablo Zambrano. 

Elisa Sayrol, directora acadèmica de TecnoCampus, va destacar la participació i els resultats d'aquesta nova edició de TecnoChallenge, que evidencien l'alt nivell d'innovació i l'esperit emprenedor de l'alumnat de TecnoCampus i, sobretot, el seu compromís amb el triple impacte (econòmic, social i ambiental). 

Les jornades van estar dinamitzades per la docent i experta Ana Rodera, al costat de Miren Adarraga i Narcís Ruiz, d'Innovació Col·lectiva. Es van sumar com a mentors docents i alumni dels quatre departaments i personal de l'àrea de Transferència, Innovació i Empresa de TecnoCampus. L'esdeveniment, organitzat per Emprenedoria Universitària, va ser possible gràcies al suport del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya i a la col·laboració del Programa Europeu Start for Future.

Galeria d'imatges

Anterior

L'empresa Insectius rep una inversió de 200.000 euros per fer proteïna comestible a partir d'insectes

Següent

Els professors Miguel Guillén i Eloi Serrano publiquen un article sobre economia social i intel·ligència artificial a la Revista CIDOB d'Afers internacionals