El passat mes de setembre es va celebrar a Amsterdam (Països Baixos) la tercera edició de la Conferència Internacional de Fisioteràpia en Oncologia (ICPTO 2023), on es van reunir els principals experts en fisioteràpia oncològica. 

L’esdeveniment va ser un punt de trobada únic perquè professionals de tot el món poguessin discutir les últimes investigacions i tendències en el camp de la fisioteràpia oncològica, que obren les portes a nous coneixements que poden millorar la qualitat de vida dels pacients amb càncer. 

En aquest marc, la professora i coordinadora del Grau en Fisioteràpia, Esther Mur, va presentar els resultats preliminars de l'estudi Aquafit, impulsat pels laboratoris Adamed, que se centra en la comparació de l'exercici terapèutic realitzat en terra amb l'exercici terapèutic realitzat a l'aigua en pacients supervivents de càncer de mama. Els resultats preliminars apunten cap a canvis significatius en la millora de la qualitat de vida d'aquests pacients, amb noves opcions terapèutiques. S'espera que els resultats definitius d'aquest estudi siguin publicats en breu. 

Paral·lelament, les també docents i investigadores del TecnoCampus Anabel Casanovas i Raquel Sebio han publicat el protocol de l'estudi PREOPtimize al Journal of Physical Therapy & Rehabilitation. Aquest estudi detalla el treball de prehabilitació en pacients amb càncer de mama i forma part de la tesi doctoral d’Anabel Casanovas. Aquest treball contribueix significativament a la comprensió de com la fisioteràpia pot millorar la preparació dels pacients abans de les intervencions quirúrgiques, amb l'objectiu d'incrementar les seves possibilitats d'èxit i minimitzar-ne els efectes secundaris. Ambdós estudis subratllen el paper essencial de la fisioteràpia en la prevenció, tractament i recuperació dels pacients amb càncer de mama.


Anterior

El TecnoCampus organitza una jornada sobre tèxtil i IA el proper 18 d’octubre

Següent

El TecnoCampus obre les portes a futurs estudiants de grau en sessions informatives els mesos de febrer i març