Jordi Ojeda, professor del Departament de Tecnologia i membre del Grup de Recerca d'Emprenedoria i Societat, ha participat com a convidat a la II International Conference Teaching with Comics, celebrada a la Facultat d'Educació de la Universitat d'Alacant, entre els dies 3 i 5 de juliol de 2024. 

En concret, va participar a la taula rodona inaugural que tenia per títol “Còmic i ciència”, acompanyat per Charo Sabariegos, de la Universitat de Castella-la Manxa, especialista en medicina gràfica, Álvaro Pons, de la Universitat de València, codirector de la Càtedra d'Estudis del Còmic Fundació SM, i Noelia Ibarra, de la Universitat de València, que actuava com a moderadora, i que és la presidenta de la recentment creada Societat Acadèmica de Estudis del Còmic. 

A la xerrada, Ojeda ha descrit la seva experiència com a responsable del projecte «Còmic, ciència i tecnologia», que dirigeix ​​des del curs 1997-1998, i que té com a objectiu facilitar la divulgació i el debat sobre la ciència i la tècnica en la societat, així com fomentar vocacions científiques i tecnològiques, emprant els còmics com a instrument pedagògic, i amb uns resultats accessibles i gratuïts. Ha realitzat una cinquantena d'exposicions a més de jornades, presentacions i conferències a diferents esdeveniments, i ha publicat més de 600 comunicacions entre llibres, capítols de llibre i articles a diferents mitjans. Ojeda s'ha incorporat com a membre de la Societat Acadèmica d'Estudis del Còmic (SAEC), creada el 2024, que té com a finalitat promoure la investigació i l'ensenyament acadèmic en l'àmbit de la historieta. Col·labora amb diferents mitjans de comunicació i festivals de cinema i còmic, i té una secció fixa a mitjans digitals com Catalunya Plural, El Diari de l'Educació, El Diari de la Sanitat i El Diari del Treball.


Anterior

Onze titulacions de grau de les quinze que ofereix el TecnoCampus tenen nota de tall en la preinscripció universitària de juny

Següent

Els professors Miguel Guillén i Eloi Serrano publiquen un article sobre economia social i intel·ligència artificial a la Revista CIDOB d'Afers internacionals