Els dies 16 i 17 de novembre es va realitzar el TecnoChallenge, un cap de setmana dedicat a resoldre reptes reals de la Comunitat Emprenedora del TecnoCampus.

En la  desena edició, TecnoChallenge (que en edicions anteriors s'anomenava Weekend Challenge) es va fixar novament com a objectiu desenvolupar les competències emprenedores i intraprenedores dels estudiants, potenciar el vincle empresa-universitat i trobar solucions innovadores a tres reptes de la Universitat i el parc empresarial.

El repte proposat per l'startup White Jacket va consistir en el disseny d’una experiència de compra física o virtual inclusiva i de qualitat per a persones amb discapacitat visual greu. El repte plantejat per una altra empresa, Moodest, es va centrar en facilitar als equips de suport psicològic i terapèutic un seguiment eficaç dels seus pacients fora de consulta. Quant aI repte universitari, corresponent a Antena TrenLab, va estar enfocat en millorar l'experiència de viatge amb tren perquè fos més còmoda i personalitzada. 

TecnoChallenge va reunir uns 50 estudiants de grau i de màster dels quatre departaments del centre universitari TecnoCampus. El dissabte 9 de novembre es van conformar els 10 equips multidisciplinaris, els seus integrants es van conèixer per primera vegada i van poder triar junts el repte que desenvoluparien durant l'esdeveniment. El cap de setmana del 16 i 17 de novembre els equips van tornar a reunir-se i van treballar les seves solucions seguint la metodologia Design Thinking, per a presentar-les en acabar el diumenge amb un vídeo, un Google Sites i un pitch, davant els jurats de cada challenge.

Els equips guanyadors van ser: 

  • Repte White Jacket: equip White Cookies, integrat per Àngel Portell (Doble ADE i Màrqueting), Albert Rosich (Enginyeria Informàtica) y Glòria Serra (Doble Màrqueting i Comunitats Digitals).
  • Repte Moodest: equip Mindful Journey, format per Ingrid Hopland (Doble ADE i Màrqueting) i Víctor Tréboles (Enginyeria Informàtica). Repte Antena TrenLab: Equip Railventure, amb els seus integrants Arnau Vidal (Doble ADE i Màrqueting), Jasmin Rietz (Enginyeria Informàtica, Erasmus), Stela Tsarneva (Màster en Emprenedoria i Innovació) i Xavier Cabrera (Doble Màrqueting i Comunitats Digitals). 

Cada equip va guanyar 500 euros i la possibilitat d'implementar la seva solució al costat dels responsables dels reptes. A més, es van lliurar tres reconeixements, un per al "TecnoChallenger", atorgat a l'estudiant d’Enginyeria Informàtica Albert Rosich, i un altre per a la "TecnoChallenger", rebut per Judith López, alumna de la Doble ADE + Màrqueting.  El tercer reconeixement, "La Taula Verda", va ser per a l'equip Smart Sense, que va destacar pel seu compromís amb la sostenibilitat, i que estava format per Carolina Vargas (Màster Emprenedoria i Innovació), Ferran Quera (Grau en Mitjans Audiovisuals), Giuliana Arguelles (Enginyeria Informàtica) i Marta Ventura (Doble Màrqueting i Comunitats Digitals). 

Anahí Moyano, responsable d’Emprenedoria Universitària al TecnoCampus, va destacar l’excel·lència, el compromís i l'esperit emprenedor i de comunitat de l'alumnat que ha desenvolupat solucions innovadores de triple impacte (econòmic, social i ambiental). Albert Rosich, escollit TecnoChallenger i integrant de l'equip guanyador del repte White Jacket,  va comentar: “Aquesta edició hem tingut millors reptes, més nivell i tothom s’ha implicat al màxim”. 

Les jornades van ser dinamitzades per la docent i experta Ana Rodera, al costat de Narciso Ruiz i Josemi Heredia, d'Innovació Col·lectiva. S'hi van sumar, com a mentors, docents i alumni dels quatre departaments i personal de l'àrea de Transferència, Innovació i Empresa de TecnoCampus. 

L'esdeveniment va ser possible gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de Mataró, i a la col·laboració de l’Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (EIT) Urban Mobility.

Galeria d'imatges

Anterior

Presentats els resultats finals del projecte 4D “digitalització de l’aprenentatge en entorns de pràctiques”

Següent

Dues infermeres presenten la seva recerca sobre envelliment saludable en un congrés internacional