El Departament de Salut i el Grup de Recerca en Atenció a la Cronicitat i Innovació en Salut (GRACIS) del Centre Universitari TecnoCampus de Mataró van celebrar l'acte de tancament del projecte 4D, dedicat a l'adopció de la tecnologia mòbil en l'entorn de les pràctiques el 23 d'octubre, que va reunir professionals d'infermeria de Catalunya i Andorra.

El projecte 4D, coordinat pels professors i investigadors del TecnoCampus Esther Cabrera i Carlos Martinez i finançat en el marc del programa Erasmus+ de la Unió Europea, presenta solucions digitals per l’aprenentatge clínic dels professionals de la salut. 

L'esdeveniment és el final d’un procés de recerca i tenia com a objectiu donar a conèixer els resultats del projecte 4D a tot el personal docent i investigador universitari, així com els tutors i les tutores de pràctiques i professionals de l'àmbit de la salut. Aquest acte va comptar amb la intervenció de la directora del Departament de Salut del TecnoCampus, Meritxell Puyané, que va donar la benvinguda en nom de la Fundació TecnoCampus. A més, va permetre presentar l'equip de coordinació, que va tenir l'oportunitat d'explicar el projecte en detall. La inauguració de la jornada va ser desenvolupada pel ponent convidat, Joan Guanyabens, director de la Fundació TIC Salut i Social de Catalunya, que va parlar de la innovació del sistema sanitari i la transformació digital a Catalunya, assenyalant la importància de la intel·ligència artificial en el sector de la salut. 

Les presentacions es van organitzar en diferents blocs orientats a la presentació dels resultats, amb la intervenció dels membres del consorci, com ara, la “Presentació del toolkit: adopció amb èxit de la tecnologia mòbil en entorns de pràctiques”, per part de Gilbert Peffer, en representació de Kubify; la “Demostració de les aplicacions mòbils per a cada lloc de pràctica”, en què van intervenir Justyna Krysa de la Universitat de Lublin, de Polònia, i Cynthia Szalai, de la Universitat de Duisburg-Essen, d’Alemanya, a més d'Ariadna Huertas, de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol de Badalona. La darrera ponència, “Avaluació i bones pràctiques sobre la introducció de la tecnologia en pràctiques” ,a càrrec de Cynthia Szalai, va mostrar els resultats preliminars de l’estudi pilot de les tres universitats implicades. 

L'esdeveniment va acollir més de 70 participants, amb l’assistència del president del Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona, Borja Manzanares, i la directora de cures infermeres del sistema de salut de la Generalitat de Catalunya, Carme Planas. També hi van participar empreses tecnològiques especialitzades en salut digital del territori. 

Per altra banda, el 24 i 25 d’octubre l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol de Badalona va ser responsable d’organitzar la setena i última reunió transnacional del projecte. En aquesta sessió de treball es van tractar temes de rellevància com l'explotació i sostenibilitat del projecte, l’impacte, bones pràctiques, publicacions i posteriors accions de difusió i promoció.


Anterior

Els premis Creatic i Antena TrenLab 2024 impulsen vuit solucions emprenedores

Següent

Sessió magistral amb David Martín i Jairo Vázquez en el Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport