El passat 8 de juny es va celebrar un fòrum d’inversió en el qual es van presentar set start-ups de l’ecosistema TecnoCampus a la comunitat inversora.
La benvinguda de l’acte va ser a càrrec de Josep Lluis Checa, director general del TecnoCampus. L’acte va ser conduït per Claudia Danesi, directora de l’àrea de Transferència, innovació i empresa.
Les startups van presentar els seus projectes davant l’auditori d’empresaris en un format d’un pitch de 5 minuts i posteriorment s’obria un torn de preguntes per part dels inversors
A la finalització de les presentacions, es va habilitar un espai de networking amb refrigeri per a que emprenedors poguessin mostrar els seus productes i interactuessin amb els inversors.
Les startups participants van ser:
- Let’s Cook, distribueixen setmanalment Kits d'àpats saludables que inclouen receptes i els ingredients justos i frescos de proximitat. Van néixer al 2019 i al 2021 van facturar més de 315.000 euros i en aquests moments distribueixen 300 kits setmanals.
- Evix, desenvolupen un airbag per a cascs de ciclistes per evitar lesions craneals i cervicals. Actualment, tenen la tercera versió del prototip i preveuen tenir la tecnologia desenvolupada a finals del 2022. Han aixecat una primera ronda de 220.000 euros i han aconseguit un NEOTEC per 300.000 euros
- Newex, ha creat el ecopreno, vestimenta per practicar barranquisme, produït amb materials sostenibles. Producte 100% especialitzat, creat per i per a barranquistes. Van vendre les primeres 50 prendes amb una campanya de crowdfunding. Actualment tenen una ronda de finançament oberta de 100.000 euros i ja tenen compromès el 30%.
- Winahost, plataforma de home sharing i lloguer turístic que ofereix un servei de gestió integral per a propietaris. Al 2022, ja tenen reserves fetes per valor de 600.000 €.
- WiPass, dispositiu per a establiments que permet optimitzar la comunicació i fidelització amb els seus clientsmés de 700 dispositius actius en espais com Carrefour, Vicio, Imagin Café, triplicant el creixement mensual durant el 2022.
- Sweanty, spin-off del CSIC que sorgeix per portar al mercat i explotar comercialment una tecnologia desenvolupada a l’Institut de Microelectrònica de Barcelona. Es tracta d’un pegat intel·ligent que permet monitoritzar l'activitat física de l’esportista per evitar el risc de deshidratació.
- Appat, plataforma ètica i sostenible que ofereix un servei de menjar a domicili de qualitat. Va néixer a la ciutat de Mataró durant la pandèmia i han desenvolupat una tecnologia preparada per ser escalable per l’expansió territori.