Aquest ranking, que aquest any compleix la seva setena edició selecciona als investigadors a partir de la base de dades Scopus, proporcionada per la consultora Elsevier, per ordenar als investigadors utilitzant un conjunt de mètriques bibliomètriques, que inclouen el nombre total de cites, l’índex H, l’índex H ajustat per coautors i les cites en articles on l’investigador figura com únic autor, primer autor o autor principal. 

Marcos Faúndez és catedràtic del Departament de Tecnologia de TecnoCampus i és coordinador del grup de recerca consolidat Tractament del Senyal i Dades. Les seves àrees de recerca es troben en els camps de la biometria (cara, parla, geometria mà, reconeixement de signatures en línia)  aplicada a la seguretat i la salut. A l’actualitat compta amb més de 200 articles publicats indexats en revistes d’impacte, més de 100 conferències i nombrosos llibres publicats.

Salvador Alepuz és professor titular del Departament de Tecnologia de TecnoCampus i és membre del grup de recerca en Fabricació Intel·ligent i Innovació Industrial (FI4.0.). Les seves àrees de recerca inclouen l’electrònica de potència, els convertidors multinivell de potència i les tecnologies d’energia renovable. A octubre de 2024, tenia 48 documents publicats a SCOPUS que acumulaven 2.583 citacions rebudes.

La nova edició publicada del Ranking of the World Scientists: World Top 2% Scientists, elaborat per la Universitat de Standford i la consultora Elsevier, inclou a dos investigadors del centre universitari TecnoCampus, d’entre la llista dels científics més influents del món. Els dos professors són Marcos Faúndez Zanuy, en l’àrea de coneixement “Intel·ligència Artificial i Processament d’Imatge”, i el Salvador Alepuz Menéndez, en l’àrea de coneixement “Enginyeria Electrònica”, ambdós del Departament de Tecnologia.


Anterior

La prescripció d’activitat física redueix el risc de patir mala de salut mental

Següent

Dos emprenedors catalans llancen el primer portal d'ocupació exclusiva per a sanitaris: Sanitus.es