ID API
6

El passat divendres 20 de març el director de fotografia Pol Turrents va fer una xerrada online amb els estudiants del Grau en Mitjans. Donat que aquestes setmanes la seva activitat de rodatges s’ha aturat forçosament, el mateix Turrents es va proposar a Twitter per visitar virtualment diferents grups d’estudiants. Avui, ho ha fet amb el Grau en Mitjans Audiovisuals. Una trentena d’estudiants dels diferents cursos del grau s’han trobat en una videoconferència on han pogut fer preguntes a un dels professionals més coneguts del país. Pol Turrents ha treballat en diferents produccions cinematogràfiques però també publicitàries, i també ha col·laborat amb els principals youtubers de l’estat espanyol.

L'activitat, prèvia a l'inici dels exàmens d'aquesta setmana, que s'estan duent a terme de manera online, es va proposar aquesta activitat desl del grau per mantenir el contacte i fer xarxa entre els estudiants. Va ser una experiència diferent que es podria repetir també en temps de presencialitat quan se superi la crisi sanitària.


Anterior

"Històries del Punt", el documental de TecnoCampus que vol recuperar la memòria de la indústria tèxtil de Mataró

Següent

Els professors Eloi Serrano i Miguel Guillén participen al XX Congrés Internacional d'Investigadors d'Economia Social de CIRIEC-Espanya, celebrat a Jaén

Estudiants i graduats del TecnoCampus han participat per primera vegada a Motostudent, la competició de motociclisme a nivell internacional per a estudiants universitaris. Sota el nom Bytemaster TecnoCampus Racing Team, l’equip va competir del 15 al 18 de juliol a MotorLand a Aragó i va aconseguir enfilar-se a la desena posició a nivell mundial i a la quarta a nivell espanyol.

L’empresa Bytemaster i TecnoCampus són els dos patrocinadors d’aquesta iniciativa impulsada per estudiants i graduats de diferents graus del TecnoCampus, un patrocini que s’emmarca dins de l’aposta de la institució per fomentar la col·laboració entre l’àmbit universitat i l’empresa. La presentació oficial de l’equip i la motocicleta va tenir lloc el dilluns 12 de juliol a l’Auditori del TecnoCampus, i va comptar amb l’assistència dels socis fundadors de Bytemaster, Salvador Monill i Xavier Camps; l’alcalde de Mataró i president de la Fundació TecnoCampus, David Bote; l’equip d’estudiants que lideren el projecte; i una seixantena d’assistents.

 

 

Han format l’equip els graduats Miquel Giménez (Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònic), David Giménez i Júlia Camats (AdE i Gestió de la Innovació i Màrqueting), David Domingo (Enginyeria Mecànica), Cristpher Martin (Enginyeria Electrònica), Daniel Navarro (Enginyeria Informàtica i Videojocs), Octavi Colom (Logística i Negocis Marítims); i els estudiants Josep Casals (Enginyeria Mecànica i Enginyeria Electrònica), José Keirsbilck (Enginyeria Mecànica), i Victòria Poyatos i Vanessa Lastra (AdE i Gestió de la Innovació i Màrqueting).

Tots els equips han competit amb un prototip de moto3 amb motor KTM 250cc, amb el gran repte afegit que cada equip havia de dissenyar i fabricar des de zero cadascuna de la resta de les parts de la moto. En aquest sentit, la moto ha estat preparada a mida per a Sergi Sánchez, el pilot amateur que ha competit com a pilot de Bytemaster TecnoCampus Racing Team. L’equip també ha comptat amb la col·laboració tècnica de diferents professionals i empreses: Alejandro Rosales, de PitPro; Juanma, d'ArianeTech; Àngel Perales, de Soldaduras Tècncias Perales; Enric Carmona, Ridocar, i Xavier, de Blaze Racing.
 


Anterior

"Històries del Punt", el documental de TecnoCampus que vol recuperar la memòria de la indústria tèxtil de Mataró

Següent

Els professors Eloi Serrano i Miguel Guillén participen al XX Congrés Internacional d'Investigadors d'Economia Social de CIRIEC-Espanya, celebrat a Jaén

El TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró han obert la 21a convocatòria dels Premis Creatic, dirigits a projectes emprenedors relacionats amb la tecnologia i la innovació. Com l’any passat, es lliuraran el Premi Creatic a la millor iniciativa empresarial, i a més es reconeixeran la millor iniciativa liderada per dones i el millor projecte amb impacte social. El primer d’aquests premis està dotat amb 12.000 euros, i els altres dos, amb 6.000 euros. Els premiats també gaudiran d'accés directe a la incubadora d’empreses del TecnoCampus, amb una bonificació del 50% el primer any, i es podran connectar així a l’ecosistema del parc tecnològic, que actualment és la seu de més d’un centenar d’empreses. 

Les candidatures als premis es poden presentar fins al 5 d'octubre de 2021. En una primera fase de selecció, un comitè format per representants del TecnoCampus i d’altres entitats col·laboradores seleccionarà dotze projectes finalistes. Posteriorment, els finalistes hauran de presentar el projecte en un format elevator pitch davant el jurat, que escollirà els guanyadors.

Com en les darreres edicions, els premis compten amb el mecenatge de diverses empreses i institucions. Són set en total: Bytemaster (categoria platinum); FYR Legal,  Minoryx Therapeutics i Banc Sabadell (categoria gold); CSV Experts (Categoria Silver); Derecho.com i Palobiofarma (categoria bronze).  Amb el seu suport, aquestes empreses fan possible la dotació econòmica dels premis, i mostren així el compromís amb emprenedors que fan els seu primers passos.

Els premis Creatic es lliuraran el novembre, en la Nit de l’Emprenedoria, en què també es premiarà el millor projecte emprenedor d'entre els que plantegen els estudiants del TecnoCampus. També es lliurarà un premi al millor projecte emprenedor en l’àmbit de la formació professional.

Els Premis Creatic els organitzen el TecnoCampus i l'Ajuntament de Mataró. A més de les empreses que actuen com a mecenes, donen suport a la iniciativa la Diputació de Barcelona, el Departament de la Vicepresidència i de  Polítiques Digitals i Territori i el d'Empresa i Treball de la Generalitat (mitjançant  Catalunya Emprèn i ACCIÓ), i hi col·laboren el Grup d'Empreses de Noves Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Mataró i Maresme (GENTIC), l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), l’Associació Dona’t un impuls,  la Cambra de Comerç de Barcelona, BANC i PIMEC.


Anterior

L'equip Bytemaster TecnoCampus Racing Team s'estrena a la competició Motostudent enfilant-se a la 4a posició a nivell espanyol

Següent

Sensacions Barcelona porta un showcooking de salses al TecnoCampus

ca L’acte de graduació de la promoció 2011/2012 de l’Escola Universitària del Maresme (EUM), formada per 67 estudiants, ha reunit avui divendres 21 de desembre estudiants, professors i representants de la comunitat empresarial i de les administracions a l’auditori del centre de congressos. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Mataró, Joan Mora, que ha demanat “constància” als nous graduats per llaurar-se un futur professional. “Ara comenceu a nadar, avui no s’acaba res, sinó que tot comença”, els ha recordat l’alcalde, que ha èmfasi en el compromís de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), a la qual està adscrita l’Escola Universitària del Maresme, en el projecte universitari de Mataró. “Ens sentim UPF”, ha remarcat Mora.

“Ara comenceu a nadar, avui no s’acaba res, sinó que tot comença”
els ha recordat l’alcalde de Mataró

La promoció 2011/2012 de l’EUM, formada per titulats de grau i de postgrau, ha tingut com a padrí intern el professor Ramon Mariño. La padrina “externa”, la presidenta de l’empresa Euroquímica, Carme Bufí, ha animat els estudiants a ser emprenedors i incorporar-se a les empreses amb ànim de millorar-les. El president de la Fundació TecnoCampus, Miquel Rey, ha destacat així mateix la importància dels idiomes en el món empresarial, i ha afegit que aquesta será una aposta del TecnoCampus els propers anys. La directora de l’EUM, Montserrat Vilalta, i el vicerector de Docència de la UPF, Josep Eladi Baños, han recordat els inicis de l’EUM i el creixement que ha experimentat el centre els darrers anys i la seva importància en el conjunt de la Universitat Pompeu Fabra.

En el transcurs de l'acte s'ha fet el lliurament de les beques a estudiants de grau de postgrau que atorguen diverses empreses: Aqua Hotel, Golden Hotels, Metalogenia, Fundació Caixa Laietana, Beiersdorf i el diari ARA. També es va fer un reconeixement espacial a la companyia Metalogenia pel seu compromís i el suport des dels inicis al projecte universitari de l'EUM.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Els professors Eloi Serrano i Miguel Guillén participen al XX Congrés Internacional d'Investigadors d'Economia Social de CIRIEC-Espanya, celebrat a Jaén

Des de la setmana passada, l'EUPMt ha començat a publicar un nou mitjà digital: Societat Digital, que ha d'aglutinar el treball tant d'alumnes com de professors vinculat a la Societat de la informació.

Societatdigital.cat vol ser:

•    Un media-lab per a les pràctiques de vàries assignatures de l’àrea multimèdia del nou GMA
•    Una revista digital editada pels alumnes i professors de la Politècnica de Mataró
•    Un recurs educatiu de suport a la docència dels graus impartits a la Politècnica de Mataró
•    Una espai per a reflexionar i informar-se sobre l’impacte d’Internet i els nous mitjans audiovisuals en la societat
•    Un lloc de trobada d’alumnes, ex-alumnes, professors i professionals
•    Una eina per col•laborar en la gestió del coneixement col•lectiu de la nostra Escola
•    Un lloc on publicar treballs audiovisuals
•    Un mitjà de comunicació especialitzat en català
•    Un portal informatiu i educatiu per a tota la comunitat educativa.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Els professors Eloi Serrano i Miguel Guillén participen al XX Congrés Internacional d'Investigadors d'Economia Social de CIRIEC-Espanya, celebrat a Jaén

Els centres universitaris del TecnoCampus Mataró-Maresme tenen com a resultat del procés de preincripcions de juny un total de 443 estudiants assignats. Aquesta xifra representa un augment del 72% respecte el curs anterior; si es fa la comparació excloent el grau en Infermeria, que comença aquesta any i el passat no s’impartia, el creixement és igualment significatiu, del 37%. Aquest fort increment té lloc l’any de la posada en marxa del nou campus situat a l’edifici del TecnoCampus Mataró-Maresme al Rengle, que tindrà lloc el setembre.

Per centres, a l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, adscrita a la UPC, destacar el GMA, amb una nota de tall de 6,694 i 150 alumnes de primer curs assignats el juny, dels quals 106 són en primera preferència. Aquest any s’ha doblat el nombre de places atesa la gran demanda existent. Els graus en enginyeries registren un augment del 31% respecte l’any anterior.

L’Escola Superior de Ciències de la Salut, de nova creació, posa en marxa el curs vinent el Grau en Infermeria, uns nous estudis que han tingut una gran acceptació. S’han assignat totes les places, amb 90 estudiants, i una nota de tall de 7,76.

Per la seva banda, l’Escola Universitària del Maresme (EUM) ha tingut el creixement més gran dels darrers cinc anys en les dues carreres. El Grau i Administració d’Empreses i Gestió de la Innovació té 93 estudiants assignats, dels quals 67 són en primera opció; el creixement en aquesta titulació és del 40% respecte el curs passat. Destaca la titulació de Turisme i Gestió de l’Oci, amb un creixement molt significatiu: de 17 estudiants assignats el curs passat a 30 estudiants assignats enguany.

Aquestes xifres corresponents a la preinscripció de juny es complementaran amb la matrícula de setembre, que en el cas d’algunes titulacions representarà encara un increment d’alumnes assignats. 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Els professors Eloi Serrano i Miguel Guillén participen al XX Congrés Internacional d'Investigadors d'Economia Social de CIRIEC-Espanya, celebrat a Jaén

Dos estudiants de la Politècnica, Jacobo Pedrosa i Judit Villarte, estan actualment al Silicon Valley (California, EUA), fent pràctiques a l'empresa Innovalley, el CEO de la qual és Xavier Verdaguer, que també va estudiar a l'EUPMt.

Innovalley és una empresa d'innovació que té com a missió fusionar la tecnologia americana amb la moda de Barcelona. La missió dels dos estudiants és la realització i el manteniment de la botiga en línia que comercialitzarà properament el producte 'Youshine' (una bossa de moda que conté plaques solars flexibles amb la qual es pot recarregar la bateria de diferents dispositius electrònics. a més de realitzar el posicionament web i el seguiment i millora de les vendes utilitzant les noves tecnologies.

D'altra banda, també estarem involucrats en el desenvolupament de les aplicacions per a iPhone i Android necessàries per a la utilització dels productes esmentats anteriorment.

 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Els professors Eloi Serrano i Miguel Guillén participen al XX Congrés Internacional d'Investigadors d'Economia Social de CIRIEC-Espanya, celebrat a Jaén

El passat 2 d’agost el coordinador de Turisme Dr. Albert Blasco va estar convidat per la Universidad Catòlica de Santo Domingo (UCSD) a fer una conferència que va ser retransmesa en directe a altres universitats dominicanes, de Mèxic i Colòmbia per videoconferència. El tema tractat va ser “els impactes del turisme en la societat d’acollida”.
Aprofitant l’avinentesa el Dr. Blasco va ser rebut per Giselle Díaz, Directora de Relaciones Públicas Internacionales del Ministeri de Turisme de la República Dominicana, en aquesta reunió va ser informat del funcionament del ministeri i van intercanviar idees sobre els impactes negatius que produeix el Turisme. Posteriorment es va entrevistar amb Jenniffer Núñez y Juana Sicard, membres de l’equip directiu de la Asociación Nacional de Hoteles y Restaurantes; en aquesta reunió va ser informat de les diverses accions que porta a terme la patronal empresarial turística amb el govern dominicà. I finalment el Dr. Blasco es va entrevistar amb Pilar Constanzo directora de la Escuela Superior de Turismo que forma part de la UCSD trobant punts d’interès en comú sobre tot pel que fa a futures col•laboracions de cara a màsters i doctorats.
La premsa dominicana es va fer ressò d’aquesta visita tal i com es pot veure al següent enllaç.

 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Els professors Eloi Serrano i Miguel Guillén participen al XX Congrés Internacional d'Investigadors d'Economia Social de CIRIEC-Espanya, celebrat a Jaén

El passat 28 d’agost la Montserrat Bas, professora de l’EUM, va morir als 60 anys d’edat. El funeral es va realitzar el passat 30 d’agost, en la intimitat de la seva família per voluntat expressa.

La Montse havia estat professora de Matemàtiques a Secundària fins que l’any 1994 es va incorporar a l'EUM. Des dels inicis de l’Escola impartia les assignatures de Matemàtiques a la diplomatura d'Empresarials, tant als grups de matí com als grups de nit, i ja feia deu anys que era tutora dels grups de primer que s'incorporaven a la universitat.

Tots els estudiants l'apreciaven pel seu tarannà tranquil i pacient i perquè sempre estava disposada a ajudar-los,  aconsellar-los i dedicar-los temps. Com a professora era una de les que treia millors avaluacions dels estudiants perquè malgrat que les matemàtiques es resistien a molts dels alumnes, ella feia entenedores les seves explicacions amb molta paciència i dedicació.

És innegable que tots aquells que l’hem coneguda la trobarem a faltar.
 


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Els professors Eloi Serrano i Miguel Guillén participen al XX Congrés Internacional d'Investigadors d'Economia Social de CIRIEC-Espanya, celebrat a Jaén

Cliensol, empresa ubicada a la incubadora d'empreses del parc TecnoCampus Mataró-Maresme, presenta el proper 15 de setembre a les 11h a la Nau Minguell (c. Pascual Madoz, 16) de Mataró el gestor energètic Envi, un producte innovador que permet consultar en temps real el consum delectricitat i el cost que té. La presentació per als mitjans de comunicació és la primera que es fa a l'Estat d'un producte que permet estalviar i a l'hora contaminar menys. Podeu consultar més informació sobre el producte aquí.


Anterior

Oberta la convocatòria dels premis Creatic, una oportunitat per a les millors iniciatives emprenedores

Següent

Els professors Eloi Serrano i Miguel Guillén participen al XX Congrés Internacional d'Investigadors d'Economia Social de CIRIEC-Espanya, celebrat a Jaén

Subscriu-te a Universitat