Que estàs buscant?
Tipologia del projecte
Recerca, transferència i cultura científica
Modalitat
Cooperació
Àmbit d'actuació
Europeu
Web del projecte
Estat del projecte
Tancat
Data d'inici
01/01/2023
Data de fi
31/12/2024
El projecte Academy 4 Business ha sigut un projecte que ha reunit institucions d'educació superior i entitats empresarials d'Estònia, República Txeca, Polònia i Espanya: la Vysoká Škola Báňská - Technická Univerzita Ostrava i Digiskills de la República Txeca, Akademia Techniczno-Humanistyczna w Bielsku-Bialej i l’Agencja Rozwoju Regionalnego SA de Polònia, la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, l’Ajuntament de Mataró i Lurtis Rules S.L. d’Espanya, i finalment, EdTech Estonia, Estonian Entrepreneurship University of Applied Sciences, Tallin City Enterprise Center i la Tallinn University d’Estònia,
Aquestes institucions i entitats han treballat conjuntament per desenvolupar i posar en pràctica un curs interdisciplinari, transfronterer i intersectorial que ha permès apropar la mentalitat emprenedora per generar solucions innovadores en l'àmbit de tecnologies de l'educació (EdTech) mitjançant la transferència recíproca de coneixements i el suport a emprenedors.
El projecte ha dissenyat unes sessions de mentoria on-line (liderades per Tecnocampus) amb una metodologia a mida per generar solucions tecnològiques en l’àmbit educatiu. En aquestes sessions estudiants han treballat amb mentors acadèmics, experts en EdTech i institucions públiques, per generar innovacions en EdTech. Les mentories s’han repetit durant 3 cicles al llarg del projecte i cadascun dels cicle ha acabat amb una trobada presencial en format “Winter School” al TecnoCampus i la “Summer School” a la Universitat de Tallin, Estònia i a la Akademia Techniczno-Humanistyczna w Bielsku-Bialej a Polònia.
En el tercer cicle de mentoria, els estudiants han tingut l’oportunitat de presentar els seus projectes i els dos estudiants guanyadors han pogut gaudir d’una beca cadascun per participar en l’esdeveniment internacional “DigiEduHack” a la Universitat de Tallinn.
El curs ha generat diferents entregables digitals innovadors dirigits a un ampli públic, com ara un Mentoring Book, una guia innovadora creada com a resultat del projecte que a través d'una metodologia Design Thinking, assessora a mentors a gestionar grups de persones per generar solucions creatives en el sector de la Tecnologia de l'Educació. Pot accedir al resultat aquí.
En el marc d'aquest projecte, també dues estudiants de l'itinerari emprenedor han participat en el programa "BIP (Blended Intensive Programs) - Comunicació i Desenvolupament Educatius mitjançant Eines EdTech", el qual s’ha centrat en la comunicació i el desenvolupament educatiu a través d'eines EdTech a la Universitat de Bielsko-Biała, a Polònia.
Seguidament podeu trobar les bases i les resolucions de les diferents convocatòries del projecte:
El primer cicle de mentories té lloc de l'11 d'octubre de 2023 fins al 29 de novembre de 2023 i l'estada "Winter School" té lloc al TecnoCampus del 29 de gener de 2024 al 2 de febrer de 2024:
El segon cicle de mentories té lloc del 13 de març de 2024 al 29 de maig de 2024 i l'estada "Summer School" té lloc a la Universitat de Tallinn del 26 al 28 de juny de 2024
El tercer cicle de mentories tindrà lloc del 7 al 10 d’octubre de 2024 i estarà obert a 10 estudiants. Els dos estudiants que presentin el projecte guanyador, rebran un ajut de viatge de 900 euros cadascun per participar en l’esdeveniment internacional “DigiEduHack” que tindrà lloc de forma presencial a la Universitat de Tallinn (Estònia) del 15 al 17 de novembre.
En el marc d'aquest projecte, s'anima els estudiants de l'itinerari emprenedor a participar en el programa "BIP (Blended Intensive Programs) - Comunicació i Desenvolupament Educatius mitjançant Eines EdTech", el qual es centra en la comunicació i el desenvolupament educatiu a través d'eines EdTech. El programa consta d'una part virtual que es durà a terme els dies 5, 7, 12, 14, 19 i 21 de novembre d'enguany, així com d'una part presencial que tindrà lloc del 25 al 29 de novembre a la Universitat de Bielsko-Biała, a Polònia.
Finançat per la Comissió Europea dins la convocatòria de l’Erasmus+ “Cooperation partnerships in higher education”. La subvenció total a repartir entre tots els socis durant els dos anys d'execució és de 400.000€.
Import concedit
Import del projecte
- Tallinn University (coordinador del projecte)
- Technicka Univerzita Ostrava
- Akademia Techniczno-Humanistyczna w Bielsku-Bialej
- Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme
- Lurtis Rules, SL
- Agencja Rozwoju Regionalnego, S.A.
- Know How Klub, SRO
- EdTech Estonia
El projecte compta amb el suport de l'Ajuntament de Mataró, l'associació Dóna't un Impuls, FAGEM i PIMEC.